slon 3Прашајте ја Јани

JaniЈани Ведер Диетолог/ Прехрамбен специјалист и Маркетинг менаџер.

Ја поканивме Јани Ведер да даде свој експертски придонес, особено ценејќи го нејзиното огромно работно искуство во прехрамбената наука и диетологија, со посебен акцент во исхраната на доенчињата и малите деца. Таа ја започнува својата кариера како педијатриски диетолог во универзитетска болница во Холандија. Подоцна се приклучува кон големи меѓународни компании за храна, како медицински претставник и како маркетинг менаџер во областа на исхраната, одговорна за обука на меѓународни екипи, водење на обуки и семинари, во раководење на проекти во областа на исхраната на доенчиња и мали деца, во повеќе од 50 држави во светот. Јани е љубителка на убавата храна, но исто така и на балансираната и мудра исхрана. Таа е исклучително спортски и физички актвина, а освен тоа сака да комуницира со луѓе од секакви националности на сите јазици кои што таа ги зборува.

Рубриката “Прашајте ја Јани” – наскоро активна.